søndag 5. august 2012

Mini-dilting med litt sopp ved siden av

Godværet lokket oss ut i Lillomarka i dag. Jeg, Lillemann og Snuppefrøkna satte litt over 10 snutene våre nordover og inn i marka for å finne de postene vi ikke tok da regnet kom og avbrøt jakten vår.

I sekken lå det matpakke, flasker, tomme poser og kniv. Vi hadde ikke gått langt inn i skogen da vi fikk bruk for de to sistnevnte... Sopp er det nok mye av i år. Selv om vi bare gikk ganske målrettet langs stier for det meste, så fikk vi plukket med oss flere kantareller. Mye smått har vi også gått fra, så det skal nok ikke ga mange dagene før vi prøver å komme oss ut på nytt.

De postene vi lette etter lå på øst og nordsiden av Alundsjøen. Vi fant alle de 5 vi lette etter, men lot en være igjen siden små ben begynte å bli slitne, og det var et stykke fra stien og inn til denne kollen posten skal være på.

Midt i en sti gikk vi også på en sort skatt som vi ikke finner så ofte: Svart trompetsopp


Da vi kom hjem igjen hadde vi vært ute i 3 timer og 20 minutter, så det er ikke rart vi alle gikk og mumlet om såre føtter...
Likevel ble vi ikke lenge inne. Vi bare hentet frem badetøy og håndduker til ungene og gikk til Vesletjern for å avkjøle oss (ungene) litt.
Det var ikke kjempevarmt i vannet akkurat, men Snuppefrøkna hiver seg uti og bader til hun rister uansett :)

Mor derimot satt for det meste på land og kikket seg rundt, og jammen oppdaget hun ikke kantareller?!
Det ble plukkerunde i skogen bak vannet før vi trakk oss til M sin hage for litt sløving i sola der.

Det endelige resultatet i sopposen var ikke så verst det, tatt i betraktning at vi egentlig ikke var på sopptur :)*** Ikke plukk sopp kun etter bilder du ser her eller ellers på internettet! Man skal ikke tro - men vite - hvilken sopp man tilbereder og spiser. Det finnes steder man kan få soppen man har plukket kontrollert av kjennere, sjekk hvilke tilbud som finnes i nærheten av deg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar