lørdag 4. august 2012

Ferie og frisk luft på nordnorsk vis

Ja, det kan kanskje oppsummeres som kaldt, vått og plaget av mygg - men det er egentlig ikke helt sånn :)

Jeg, Lillemann og Snuppefrøkna dro til Trømsø flyplass forrige uke og ble hentet "hjem" til Tromsdalen. Der bodde vi noen dager før vi flyttet videre til mitt kjære Ramfjordnes.

Når man har unger i Tromsdalen og været kanskje ikke er helt fantastisk, så er det veldig fint å ha fjellheisen! Jeg har ikke hatt med ungene mine opp der tidligere, så det var veldig spennende for Lillemann og Snuppefrøkna å kjøre med taubane for første gang.


Vel oppe på fjellet, så ruslet vi innover et lite stykke til et lite vann og tok noen bilder.


Det var heldigvis ikke tåkete da vi var oppe, men skyene hang lavt og dryppet bittelitt på oss.


Snø?? Om sommeren?!? Morsomt for ungene å oppleve det :)
Vi er omtrent 500 meter over havet nå, så når sommeren har vært så kald er det ikke rart det ligger igjen et par snøfonner.


Litt bæsj finner man også rundt omkring, og det var helt på sin plass å synge "kæm va d som bæsja" fra Ugler i mosen på Barne-TV!
Men det er ikke bare fordi bæsj alltid er morsomt at jeg har tatt bilde av denne. Jeg er faktisk nysgjerrig på hvem (hva) som har laget denne bæsjen. Noen som kan opplyse meg??


Morrobilder i snøen er tatt, bæsjesangen er sunget, så da er det bare å stikke ned for å se på utsikten!


Morsomt å stå her oppe og lete etter morfar sitt hus :)


På vei inn til Ramfjordnes var det god underholdning i å telle hvor mange hester vi så langs veien. Vi kom til 16 første gangen vi kjørte, men det var minst 4 vi ikke så den dagen, så det skulle vært minst 20. Alle disse så vi forøvrig i løpet av 5-10 minutter av turen... så de står ganske tett innover :)


I tillegg til hester ser man enda en vakker ting her; hav! Eller fjord for å være korrekt...
Med havet kommer fjæra, sjelefred og fisking.
Jeg har en lomme full av skjell som jeg og Snuppefrøkna fant i fjæra, sjelefreden legger seg som et godt teppe rundt meg når jeg kan se utover hav, og fiske gjorde jeg nesten hver dag vi bodde her inne.


Dag 1 bragte med seg noen små utfordringer i form av 1 molo 3 fiskere og 4 barn. Arg så irriterende at ikke jeg og mine barn kunne få ha den lille moloen for oss selv! Men, da de andre gikk for å grille pølsene sine fikk jeg i det minste en torsk som katta kunne få ete.


Dag 2 var det bare jeg og Snuppefrøkna som gikk inn for å fiske, og da fikk vi oss en sei på første kastet! Ikke store saken den heller, men den ble spist :)

Dag 3 var begge ungene med meg inn igjen på dagen, men da fisken uteble var ikke tålmodigheten så lang hos de. Måtte pent rusle hjem sammen med de uten fisk i posen.


Må bare vise frem hvor utrolig vakkert det er her. Vannet er krystallklart, så vi sto på moloen og så rett i bunn hvor kråkeboller, eremittkrepser, sjøstjerner og småfisk beveget seg rundt.


Disse bildene er tatt torsdag morgen. Det var en stille og deilig morgen. Jeg våknet litt over 6, og bestemte meg bare for å stikke ut alene i stedet for å legge meg til å sove igjen. 6:42 var jeg på vei innover, og var ikke tilbake før 2 timer og 45 minutter senere.


Denne tidlige dag 4 fikk jeg denne flotte torsken på rett under en kilo på kroken, og denne fine lille seien som ligger ved siden av. Hadde også to veldig små torsker på som fikk komme tilbake og svømme mer.
Disse to som ble med hjem stekte vi opp og serverte til lunsj :)

En annen morsom aktivitet vi har bedrevet med er geocashing. Det ligger en på Olavsvern som er på Ramfjordnes, og flere andre er lett tilgjengelige i området med bil. Jeg, tante, Lillemann og Snuppefrøkna var ute en dag og fant 4 geocasher. Den ene så nært Olavsvern at det var skiltet fotografering forbudt.


Jeg føler meg så rampete ;-p

Torsdag var vi en tur på Rosta, så da var jaktet vi igjen på flere geocasher. Ungene synes det er kjempemorsomt å lete etter disse gjemte skattene, så dette er en aktivitet vi anbefaler andre å prøve også!


Fredag var det hjem igjen til Oslobyen. Nå venter hverdagen på oss igjen, men vi håper på fine helger så vi kommer oss ut og får diltet litt igjen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar