mandag 1. april 2013

Båltur på Røverkollen

Enda en strålende solskinnsdag i Oslo!

I dag pakka vi med oss niste og satte kursen mot Ravnkollen. Tjuvstarta ved å ta bussen fra Grorud til Romsås, og gikk for det meste på veien innover til tårnet derfra.


Vi tok en tur opp i utkikkstårnet for å nyte utsikten også.


Her ser vi Nittedal bak tretoppene


Dette er utsikten ned mot Ammerud. Vi ser Breisjøen til høyre og Alundsjøen er ca midt i bildet.

Så fant vi oss en sti, som vi håpet at kunne bringe oss til en fint sted å brenne bål, og en post i Groruddalsturene. 
Vi fant posten først, gravrøysene på Røverkollen. 
Etter å ha bytta litt stier og rota litt rundt, kom vi forbi en fin bålplass. Tørre kvister hadde vi plukka med oss på veien, og en monteringsanvisning fra IKEA fikk gjøre nytte for seg igjen :)


Vi satt med en kjempefin utsikt over Ammerud og helt ned til Oslofjorden mens vi drakk kakao og spiste nista. Niste er kanskje et litt åpent begrep å bruke... kjeks og sjokoladekaniner som måtte spises opp før påska var over :)


Her satt vi og koste oss i en times tid før vi satte kursen hjemover. Vi tok stien ned til Romsås kirke, og ble stående og kikke på fuglene som kom til mateplassen der. Vi så flere typer småfugl og et par duer. 


 Så gikk vi ned til parkeringsplassen ved badedammen og ruslet langs veiene hjem derfra. Da vi kom hjem var det rett over 3 timer siden vi gikk av bussen på Romsås, så jeg synes vi fortjener å klappe oss selv litt på skuldra nå, og kolapse i sofaen...

Endomondo mener at dette er 5,51 km:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar