søndag 29. september 2013

Sopp og steinbru

Høstvær i Oslo, ikke av det beste slaget men det regnet i alle fall ikke.
Mor og barn fikk på seg turklær og kom ser ut allerede 10:30. Det har vært litt skriverier om arbeidet ved Steinbruvann i lokalavisen, og jeg fant ut av vi måtte ta turen opp for å se på den gamle steinbruen som har kommet til syne. Den har vært godt gjemt under 5 meter vann i flere hundre år, og kommer igjen til å bli borte når vannet demmes opp igjen, så man burde jo ta turen for å se på saken :)

Det var helt merkelig å se hvordan det så ut med så lite vann, og ganske fælt å se hvor mye søppel som har kommet til syne...
Det er for eksempel mer enn et par år siden en Go'morgen youghurt så sånn her ut:
                                                       

Og Colaflasker har ikke sånn her ut på en stund:

 Et par ølflasker som har ligget her en stund også:

Dette er den eldste flasken jeg fant. Jeg kan ikke huske at colaflaskene har sett sånn ut...

Noen har vært ute og dykket en gang...

Men det kuleste av alt var så klart å få sett på den gamle broen

Det var mye folk som kom opp for å se nærmere på broen, så å få tatt et bilde av bare ungene på den måtte jeg pent gi opp...

Etter å ha stappet i oss litt kjeks satte vi nesen inn i skogen igjen for å se om vi kunne finne litt mer sopp. Fant 4 stk på vei til vannet, og det var litt for lite mente vi.
Det ble ikke noen kjempefangst, men litt i underkant av 500 g fikk vi med oss hjem. Mest traktkantarell, men også vanlig kantarell og piggsopp.

Det var slitne, men fornøyde barn som kom hjem etter 4 timer i skogen. De har vært flinke og tilbakelagt en mil i dag, uten å klage (så veldig mye) :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar