søndag 8. september 2013

Sopptur


Soppsesongen har visst ikke vært så bra så langt i år, det har vært for tørt i marka, så jeg hadde større distansemål enn fangstforhåpninger da jeg dro på meg turtøy og labbet ut i går.
Været var det ingenting å si på! Å kunne gå ute i singlet 7. september er bra det!

I sekken hadde jeg så klart kniv og noen poser - sånn i tilfelle jeg fant sopp... og jeg hadde ikke kommet mange meter fra parkeringsplassen til Lilloseterveien før jeg måtte frem med posen. En ensom rimsopp og et par kantareller, så et par fåresopp før de første traktkantarellene kom oppi posen.

Disse søte små vet jeg ikke hva er, men synes de er litt morsomme der de står...


Planen min var å passere Lilloseter og se om det var kommet opp traktkantareller i et skogsområde jeg og M tildigere har funnet mye sopp, men da jeg kom opp til Breisjøen fant jeg brått ut at jeg heller tok stien opp til Aurevann i stedet. Det viste seg å være en ganske god avgjørelse, for der sto det massevis av rimsopp! Så mange faktisk at jeg måtte ringe M for å dobbelsjekke at det kunne være rimsopp det var så mye av...
I min vandring frem og tilbake mellom soppfunn kom jeg over dette merkelige synet; trodde først det var en gjenglemt boks med blåbær som var fylt opp med regnvann, men da jeg kom nærmere så jeg at boksen var full av biller!! Mange døde, men flere som kravlet og slet for å komme seg ut. Nå er kanskje ikke billeliv det verste å ha på samvittigheten, men skjerpings folk, man legger ikke igjen søppel i naturen!!
(Ja, jeg tømte ut boksen så de som fortsatt var i live kom seg ut)


Jeg kom meg ikke lengre enn til Aurevann denne turen. Jeg hadde så mye sopp i posen allerede, så å fortsette flere kilometer for å fylle posene enda mer - og bære de hjem igjen - fristet ikke lengre. Satte meg heller ned og nøt lunsj til flott utsikt...


...og matet småfisken som svømte helt i vannkanten. 


Hjemturen gikk via Angstkleiva (sjarmerende navn ja), hvor det ferdes så lite folk at kantarellene hadde fått vokse seg store og fine ;)

Dette ble resultatet av en 4 timers tur:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar