lørdag 21. april 2012

Lill-O-Diltens prøveposter 2012

Hvert år åpner Lill-O-Dilten med en stand på Grorud senter. Denne dagen er det 5 poster som kun står ute 12-15 denne ene dagen, og alle unger som kommer tilbake med kartene klippet får medalje.
Vi var med på dette første gang i fjor, og det var veldig stolte unger som fikk medaljene sine da. Det var derfor ingen tvil om at vi måtte være med på dette i år også, så i dag var vi på senteret fem-ti minutter over tolv for å få årets prøvekart.
Ungene brukte litt tid å så på kartet, og Lillemann spesielt syntes det var veldig spennende å følge med på hvor langt vi gikk, og å prøve å finne rute til neste post. Vi gikk "baklengs" og tok postene 5 til 1, så vi gikk fra senteret til undergangen for t-banen (5). Så fulgte vi gangveien nedover langs Alna. Jeg gleder meg til arbeidet i området blir ferdig, for enn så lenge er det ikke så veldig pent her.

Dette er Groruddammen. Ikke mye dam akkurat nå som man kan se, men det blir nok veldig pent her etterhvert.


Rett etter at turveien krysser Kalbakkveien fant vi neste post (4), og så fortsatte vi langs Alna forbi Bleikedammen. Her også jobbes det med å ruste opp området, og ungene ble spesielt imponert over farten på vannet som kom ut av dette røret


Litt lengre ned kom vi til Leirfossen. Det var spennende å gå så nært fossen som mulig, selv om Lillemann syntes det var skummelt å gå ut her


Så krysset vi Alna og gikk ned til Hølaløkka for å klippe neste post (3), før vi gikk bort til Groruddalen skole og fant en til (2).
Nå var det bare en post igjen å finne, og den skulle være oppe ved Grorud kirke.
Det er bare oppoverbakker dit, og nå kom sola frem også,  så vi var ganske varme i toppen da vi fant dagens siste post (1).

Fra kirka var det bare straka vegen tilbake til senteret. Ungene gledet seg veldig til å få medaljer!
Da de stolt viste frem at postene var korrekt klippet fikk vi en morsom beskjed: De var de første ungene som hadde funnet alle postene. De vokste 5 cm hver bare på den nyheten :) Kjempestolte unger, og en kjempestolt mamma!

Jeg glemte å starte Endomondo da vi gikk fra senteret, så den er startet da vi fant første posten.
Det er målt 2,9 km så vi gikk litt over 3 + at vi har kommet oss til og fra senteret. Fra vi fikk kartene til vi var tilbake brukte vi 1 time og 5 minutter, så til at vi har brukt tid på kart og å kikke litt i områdene vi har vært så har vi faktisk gått ganske fort.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar