onsdag 2. mai 2012

Mini-dilt og en groruddalspost

1. mai kom med nydelig vårvær til Oslo. Det bestemte vi oss for å nyte i skogen, så vi tok med oss kart og klippekort for Mini-dilten, og så gikk vi ut Lillemann, Snuppefrøkna og jeg.

Jeg hadde sett ut 8 Mini-diltposter (M) og en Groruddalspost (G) jeg mente vi kunne ta, og så var det 2 M og 2 G som vi eventuelt kunne ta på slutten om vi orket. Kan avsløre med en gang av de fire sistnevnte ikke ble tatt :)

Vi startet med å komme oss til Vesletjern og gikk på sørsiden til vi var forbi vannet og gikk opp mot Alunsjøen og fant vårt første M!
Så fortsatte vi videre mot Alundsjøen og fant den gamle hoppbakken jeg ikke ante at var her... Det er det morsomme med disse Groruddalspostene, de tar deg med til steder du ikke visste at fantes. Hoppbakken kan man forøvrig lese mer om her.

Postene ser ut som på bildet under, og utsikten fra toppen av bakken var absolutt ikke verst :)                                                            Videre gikk vi østover og fant to M'er til før vi satt oss ned for å spise ei brødskive. Vi har gått ca 3 km allerede, og det kjennes godt i korte ben. Det var derfor ikke motivasjon helt under skyene da vi måtte komme oss opp på en høy og bratt kolle. Ca 30 høydemeter måtte vi klatre opp for å finne neste post nemlig, men da vi var oppe der var det heldigvis ikke mange oppoverbakker igjen for dagen.
Det var nesten bare nedoverbakker der vi gikk sørover og tok enda to M'er til, og så bare noen bratte bakker på vei vest for å ta de to siste.

Dagens kartutsnitt har sånn cirka plasserte ringer for hvor postene var. (Gul = G)


Det observante øye kan oppdage noe vimsing rundt 1 km markeringen. Det skyldes et forsøk på å finne en geocach - merk "forsøk" ja... Jeg må hyre inn noen erfarne geocachfinnere for en demonstrasjon en dag!

I fjor var det ormer som var spennende å se i marka. I går traff vi noe helt annet som jeg ikke er vant til å treffe i skogen her - en katt!


Sikkert mye deilig å gå og lukte på i lyng og gress for en sulten katt :)

Turen ble til slutt på rett over 6 km, og inkludert spisepausen midtveis så gikk vi i 2 timer og 55 minutter. Det var slitne ben som travet seg hjem siste biten. Slitne ja, men du verden så flinke!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar